Miliony lidí hladoví, další jedí nevhodnou stravu. Populace na planetě se přitom stále rozrůstá. Jak do budoucna zajistit dostatek kvalitních potravin a jaký má strava vliv na lidský organismus? Plýtvají české domácnosti jídlem? ...
Setkat se na jednom místě a během několika dní s významnými badatelskými osobnostmi, nadto třicítkou laureátů Nobelovy ceny, se každému jen tak nepoštěstí. Dvojici vědců z Akademie věd ČR se to ale podařilo, když se v Německu zúčastnili Lindau Nobel Laureate Meetings. ...
Co mají společného optické vlnovody, řetězové zlomky, cytoskeletální proteiny, myší modely vzácných onemocnění a historická chronologie? Právě tyto badatelské okruhy spojují jména nejnovějších laureátů medailí Akademie věd ČR. ...
Průlomová technologie, kterou vyvinula a patentovala Hana Lísalová s kolegy z Fyzikálního ústavu AV ČR, najde využití v průmyslu, zdravotnictví i potravinářství. Její cestu k „zákazníkům“ nyní urychlí Program rozvoje aplikací a komercializace (PRAK). ...
Spojení z Hlavního nádraží: tramvaje č. 8, 10, 12 zastávka Vlhká (zastávka leží na ulici Křenová, trolejbusy č. 31, 33 zastávka Vlhká (na ulici Křenová).
Spojení z Autobusového nádraží: autobus 44 zastávka Zvonařka.